Heeft uw een laptop, Macbook, iMac, etc met grafische problemen laat hem dan door ons repareren middels een professionele reflow !

Defenitie:

Vaak voorkomende symtomen zijn

  • Wit scherm na het opstarten
  • Alleen pieptonen / chyme tijdens het opstarten geen beeld
  • Flikkerend beeld
  • Strepen en of blokken in het scherm
  • Bij weinig kleuren scherp beeld, bij veel kleuren onscherp of geen beeld
  • Bevriezen van beeld
  • Onscherp / wazig / dubbel beeld
  • Geen video weergaven 

            

 

           

Oorzaak:

Het probleem YLOD/RROD wordt veroorzaakt door een of meerdere slechte verbindingen onder de GPU en / of CPU. Deze zitten met een honderde tinballetjes van 0.5mm vast gesoldeerd aan de printplaat. Vanwege milieu eisen mogen fabrikanten tegenwoordig geen tin meer gebruiken welke lo

od bevat, maar gebruiken tin met zilver, deze heeft als nadeel dat door het vele opwarmen en afkoelen van de processoren veel sneller, dan loodhoudende tin, gaat corroderen/verouderen met als gevolg scheurtje in de tinballetjes.

 

Voorzorgsmaaatregelen:

Een defecte grafische chip is dus indirect een oververhitting probleem is (maar ook een slechte materiaalkeuze van de fabrikant), hoe warmer de processoren worden hoe groter het afkoelingseffect en dit zal het proces versnellen. Wij adviseren dus ook om te zorgen voor een voldoende luchtstroom van koelere lucht sluit geen ventilatiesleuven af en zeker niet onbelangrijk houd uw machine stofvrij.


Reparatie:

Wij repareren uw grafische chip middels een professionle Reflow dit is het opnieuw laten smelten van de BGA soldeer verbinding tussen de GPU en/of CPU. Dit gebeurt middels een professionele BGA reworkstation, welke speciaal ontworpen is voor het reflowen en reballen van deze processoren. Deze machine verwarmt het moederbord eerst geleidelijk aan voor zodat deze niet gaat krom trekken, na het voorverwarmen worden de processoren dmv van een infrarode bovenwarmte geleidelijk aan verwarmt tot enkele seconden op de exacte smelttemperatuur van de zilversoldeer namelijk 220 graden.

Wij gebruiken dus geen verffohn of verfstripper zoals vele welke deze reparaties aanbieden, verzeker u zelf ervan dat u de console laat repareren op een reworkstation !!