Heeft uw een Playstation 3 met een met een YLOD of een Xbox 360 met een RROD laat hem dan door ons Reflowen

 

Defenitie:

Een YLOD (Yellow Light Of Death) herkent u aan
-    Een knipperende rood lampje vooraf gegaan aan een geel lampje
-    Beeld bevriest
-    Geen beeld wel geluid

Een RROD (Red Ring Of Death) herkent u aan
-    De 3 rode lampjes
-    Beeld bevriest
-    E74 melding
-    Geen beeld wel geluid

Oorzaak:

Het probleem YLOD/RROD wordt veroorzaakt door een of meerdere slechte verbindingen onder de GPU of CPU. Deze zitten met een honderde tinballetjes van 0.5mm vast gesoldeerd aan de printplaat. Vanwege milieu eisen mogen fabrikanten tegenwoordig geen tin meer gebruiken welke lood bevat, maar gebruiken tin met zilver, deze heeft als nadeel dat door het vele opwarmen en afkoelen van de processoren veel sneller, dan loodhoudende tin, gaat corroderen/verouderen met als gevolg scheurtje in de tinballetjes.

 

Voorzorgsmaaatregelen:

Een YLOD/RROD is dus indirect een oververhitting probleem is, hoe warmer de processoren worden hoe groter het afkoelingseffect en dit zal het proces versnellen. Wij adviseren dus ook om de console niet in een te kleine afgesloten kast te zetten, zorg voor een voldoende luchtstroom van koelere lucht en zeker niet onbelangrijk plaats de console stofvrij.


Reparatie:

Wij repareren uw Playstation 3 & 4 / Xbox 360 d.m.v. een Reflow dit is het opnieuw laten smelten van de BGA soldeer verbinding tuusen de GPU en CPU. Dit gebeurt middels een professionele BGA reworkstation, welke speciaal ontworpen is voor het reflowen en reballen van deze processoren. Deze machine verwarmt het moederbord eerst geleidelijk aan voor zodat deze niet gaat krom trekken, na het voorverwarmen worden de processoren dmv van een infrarode bovenwarmte geleidelijk aan verwarmt tot enkele seconden op de exacte smelttemperatuur van de zilversoldeer namelijk 220 graden.

Wij gebruiken dus geen verffohn of verfstripper zoals vele welke deze reparaties aanbieden, verzeker u zelf ervan dat u de console laat repareren op een reworkstation !!